Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare

de Sylvia in Supe, 8 Mai 2010 | 7203 vizualizari

 

Am facut la repezeala aceasta supa foarte aromata si lejera, usor picanta exact cum imi plac mie supele chinezesti.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 3 aripioare de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o ceapa mica echalote,
  • o mana de pastai de mazare,
  • o bucata de zuchinni ( sau dovlecel galben daca nu gasiti ) de vreo 7 cm,
  • o mana de taietei de orez, 
  • o lingura de sos de soya,
  • un varf de cutit de ardei iute uscat maruntit,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir, 
  • un varf de cutit de curcuma ( ca sa ii dea o culoare mai intensa),
  • optional o lingura de otet de orez.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare:

 Preparare :  spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai lasam sa fiarba la foc mic pret de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam pastaile de mazarea si taieteii de orez ( care aveau timp de fierbere la fel 6 minute).

  Dupa 3 minute de cand am adaugat mazarea si taieteii adaugam zuchinni taiat fidelute mici , ei trebuie sa fiarba foarte putin, in 3 minute sunt gata.  

 Dupa ce a fiert si zuchinni gustam si mai asezonam dupa gust, eu am mai adaugat un fir de ghimbir si putina pudra de ardei iute  pentru ca imi place sa o simt putin picanta si o lingura de otet de orez.  A fost super lejera si aromata, ghimbirul ii da un gust aparte , ador condimentul asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vero_closca 1

08.05.2010, 14:45

pana fac eu supa,poti sa-mi trimiti tu o portie?!?

nadina73 1

08.05.2010, 23:53

si eu zic ca e super buna nu am facut o sa incer

nadina73 1

08.05.2010, 23:54

am uitat de furculite de fapt de linguri nu?dar pun 5 furculite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă de pui şi găluşte